15 complimente care va ajuta sa va reindragostiti de parteneri

Trebuie citite

Subestimam de prea multe ori puterea unei atingeri, a unui zambet, a unui cuvant oferit cu blandete, a unei urechi care ne asculta, a unui compliment sincer sau a celui mai simplu act de bunatate, toate avand forta de a schimba viata unui om. – Leo BuscagliaUneori, cand suntem de mult timp intr-o relatie cu un partener, complimentele se pot rari. Fie ca o facem constient sau nu, am putea incepe sa ne privim relatiile cu superficialitate, presupunand ca partenerii nostri vor fi mereu acolo pentru noi.

Chiar daca este adevarat, este important sa ne mentinem legaturile cat mai puternice de-a lungul anilor pe care ii petrecem impreuna, deoarece „cand oferim un compliment, ne simtim mai bine pentru ca am ajutata persoana respectiva sa castige incredere in ea insasi!”, spune experta in eticheta si autoarea Lisa Mirza Grotts. Complimentele pot schimba complet ziua unui individ si va ajuta sa va conectati mai bine din punct de vedere emotional cu partenerii.

Iata cele 15 complimente care va ajuta sa va reindragostiti de parteneri

1. Complimentele precise
Cand oferiti partenerilor complimente, va doriti sa fiti cat mai precisi. Astfel, le veti arata ca ii apreciati pentru cine sunt, ca indivizi unici.

„O simpla lauda nu inseamna la fel de mult pentru cineva precum un compliment mai detaliat. Prin specificarea anumitor aspecte, ii aratam ca ne intereseaza cu adevarat,” spune autorul Michael Davidson.

Axati-va pe particularitatile pe care numai ei le au. Asta ii va conferi complimentului o alta insemnatate si il va face mai special.

2. Complimentele emotionale
Acompanierea complimentelor cu emotii specifice va face ca partenerii sa se simta de zece ori mai bine decat un simplu compliment. Spre exemplu, le puteti spune ca apreciati felul in care pregatesc cina, deoarece va permite sa va simtiti iubiti si protejati. Acest lucru le va conferi un surplus de afectiune si va ajuta sa punctati aprecierea pe care o aveti in privinta muncii lor.

3. Complimente de incurajare
Aceste tipuri de complimente incurajeaza partenerii sa continue sa faca si sa incerce lucruri noi sau ii vor incuraja sa faca mai bine lucrurile la care nu se descurca. Daca partenerii vostri nu se descurca la gatit, dar totusi incearca sa va pregateasca o masa, este important sa le oferiti complimente incurajatoare.

4. Complimente de confirmare
Cateva cuvinte de reafirmare spuse partenerilor in decursul timpului petrecut impreuna le vor aminti acestora ca va bucurati de compania lor. Chiar daca au trecut ani buni de cand sunteti impreuna, amintiti-va sa va reconfirmati iubirea fata de parteneri prin mici complimente care va ajuta sa va indragostiti unii de altii in fiecare zi.

5. Complimente necerute
Nu asteptati ca partenerii vostri sa ceara o reafirmare. Daca au o tunsoare noua sau incearca haine noi, fiti pregatiti sa ii complimentati pentru alegerile facute. S-ar putea ca partenerii vostri sa simta ca va apostrofeaza daca va cer mereu o confirmare si vor banui ca veti spune doar ceea ce vor sa auda.

6. Complimente cerute
Binenteles, complimentele nu trebuie sa fie oferite mereu aleator. Chiar daca ar trebui sa fiti pregatiti pentru a oferi o confirmare partenerilor fara ca ei sa o ceara, totodata, ar trebui sa stiti sa faceti asta si cand cer. Daca se asteapta sa spuneti ceva, ar fi bine sa o faceti. Va ajuta persoana sa se simta la fel de iubita precum oricare alt compliment.

7. Complimente apreciative
Partenerii vostri spala sau gatesc intotdeauna? Poate ca duc mereu gunoiul sau repara lucruri prin casa. Oricare ar fi aspectul pe care tu il apreciezi la partener, asigura-te ca stie ce simti.

Citeste continuarea articolului aici: 15 complimente care va ajuta sa va reindragostiti de parteneri

Ultimele articole

Ce avantaje ai când cumperi de la o librărie online?

Lectura este una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți dezvolta cunoștințele și competențele, atât pe plan...

Mai multe articole similare