Animalele de companie ajuta persoanele cu boli mentale

Trebuie citite

Pana cand o persoana nu iubeste un animal, o parte din sufletul sau ramane adormita, scrie Anatole France. Cei care au avut – si care au iubit cu adevarat – un animal de companie recunosc ca formeaza cu acestea o legatura cu totul speciala.Animalele ne iubesc intr-un mod necomplicat si neconditionat.

Ne ofera caldura si un scop. Depind de noi. Ne incurajeaza sa vedem lumea prin niste ochi mai putin cinici.

Se pare ca acestea ne-ar putea ajuta sa facem fata si bolilor mentale severe.

Un studiu publicat in Psihiatrie BMC a descoperit ca animalele de companie erau numite de cei care sufereau de schizofrenie si de cei cu boala bipolara ca fiind o sursa majora de confort psihologic in timpurile in care ei se chinuiau cel mai mult cu propriile boli.

Atunci cand sunt incluse intr-o rutina psihologica de grija, s-a dovedit ca animalele de companie pot ameliora simptomele si incurajeaza stapanii sa isi abordeze boala prin metode mai sanatoase. Au aratat ca ofera companie fara prejudecati in momentele in care interactiunea umana devenea dificila.

„Atunci cand ma simt cel mai prost, apar ele si sunt minunate pentru ca nu pleaca de langa tine pentru 2 zile,” a spus unul dintre participanti despre cei doi caini si doua pisici ale sale. „Pur si simplu stau cu mine pana cand sunt pregatit sa imi revin.”

S-ar putea sa va sune simplu, dar ar fi foarte dificil de egalat nivelul de devotament si grija pe care animalele le ofera oamenilor.

Citeste continuarea articolului aici: Animalele de companie ajuta persoanele cu boli mentale

Ultimele articole

Ce avantaje ai când cumperi de la o librărie online?

Lectura este una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți dezvolta cunoștințele și competențele, atât pe plan...

Mai multe articole similare