Catina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali

Trebuie citite

Catina alba apartine familiei eleagnaceae si poate fi intalnita pe falezele stancoase, in padurile riverane, pe soluri sarace nisipoase sau dune. Este o planta extraordinara, o planta singuratica, raspandita in multe regiuni din Europa si Orientul Apropiat.
Arbustul bizar si voluminos se agata in sol cu radacinile lui lungi de cativa metri si isi protejeaza fructele portocalii stralucitoare cu frunzele sale ascutite si cu ghimpii periculosi.

Catina, planta iubitoare de viata si admiratoare a soarelui

Ca un adevarat ascet, catina nu se teme nici de pustietati, nici de furtuni si creste pe aproape orice tip de teren. Un singur lucru nu trebuie sa-i lipseasca: soarele, elixir al vietii. Lumina sa stralucitoare si vitalitatea sa ii sunt indispensabile.

Crengile impodobite cu fructele luminoase sunt nu doar placute privirii ci si foarte utile, datorita continutului lor bogat de substante binefacatoare. Fructele de catina alba se coc in lunile septembrie – octombrie, dar se mentin pe arbusti pana in primavara, cand acestea incep sa cada pe sol.

Catina actioneaza in interior

Sucul obtinut din aceste fructe pretioase reprezinta un cocktail de vitamine (C, E, A, B1, B2, B3, P), depasind cu mult traditionala lamaie in continutul de vitamina C. Concentratia de vitamina C din catina poate sa ajunga pana la 2500mg/100g.

Aceasta adevarata bomba de vitamine este benefica mai ales in anotimpul rece, cu putina lumina. Are un efect deosebit de fortifiere, regenerare, stimulare a imunitatii, ajuta in caz de infectii, extenuare, lipsa apetitului si contribuie la sporirea randamentului.

Citeste continuarea articolului aici: Catina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali

Ultimele articole

Nunta, cununie sau botez? Iata cum va imbracati!

Cu toate ca exista multe tipuri de evenimente si ocazii la care putem participa, nuntile, cununiile civile si botezurile...

Mai multe articole similare