Ce trebuie sa stii atunci cand amenajezi un apartament mic

Trebuie citite

Trebuie sa tii cont de anumite aspecte atunci cand te apuci de amenajarea unei locuinte de mici dimensiuni, iar in functie de necesitatile personale poti transforma un apartament mic intr-un loc plin de viata si cu o atmosfera primitoare.

Cu putina dedicare, vei vedea ca decorarea interioara a spatiilor mici poate fi satisfacatoare, mai ales atunci cand vei vedea rezultatul final.

Secretul este sa gasesti combinatia perfecta a tuturor elementelor atunci cand te apuci de amenajat un apartament mic.

Specialistii recomanda sa optezi pentru mobilier pe masura, bine gandit, sa oferi versatilitate si sa creezi spatii care functioneaza din mai multe puncte de vedere.

Decorarea apartamentelor mici inseamna sa gasesti locul perfect pentru fiecare element decorativ sau piesa de mobilier si sa stii ca fiecare lucru de care ai nevoie trebuie sa aiba locul sau.

In randurile prezentate mai jos vei gasi idei si trucuri care trebuie sa le stii atunci cand incepi amenajarea unui apartament mic.

Culorile deschise maresc vizual spatiul

Indiferent ca este vorba despre vopsea lavabila, tapet sau casete decorative, alege pentru pereti si tavan finisaje in nuante de alb, cu subtonuri calde.

Mizeaza pe culori deschise si pastelate pentru finisaje, mobilier si obiecte de decor pentru a mari, vizual, spatiul si a crea impresia de profunzime.

De altfel, principalele tendinte de design interior pun accent pe cromatica pastel, menita sa reflecte, mai bine, lumina, tonurile de verde, nuantele pamantii si lemnoase.

Culorile deschise ofera apartamentelor mici dinamism, rafinament si eleganta, echilibreaza estetic intreaga amenajare si le fac sa para mai mari decat sunt.

Mobilierul modular si multifunctional ocupa mai putin loc

Daca ai un apartament mic, utilizeaza piese de mobilier multifunctionale, care nu creaza senzatia de aglomerare.

De pilda, o masuta de cafea care poate fi transformata si intr-una clasica, un dulap care merge folosit ca scaun sau un pat cu spatiu de depozitare dedesubt ori care poate fi ridicat pe perete.

Exista o multime de variante ingenioase la care poti apela pentru a salva spatiul, intr-o locuinta mica.

De asemenea, foloseste suprafata peretilor si monteaza obiecte de mobilier suspendate pentru ca o pardoseala eliberata da senzatia de mai mult spatiu. In plus, alege si piese de mobilier cat mai bine compartimentate, pentru eficientizarea depozitarii.

Oglinzile si finisajele metalice reflecta lumina

Citeste continuarea aici: Ce trebuie sa stii atunci cand amenajezi un apartament mic

Ultimele articole

Meseria de inspector este cautata si respectata

Inspectorul de resurse umane (HR) este un specialist cheie intr-o organizatie, responsabil cu gestionarea si dezvoltarea politicilor si practicilor...

Mai multe articole similare