Cum ne protejam buzele in anotimpul rece?

Trebuie citite

In sezonul rece pielea noastra poate avea de suferit din cauza vantului, ploilor sau scaderilor de temperatura, primele semne fiind vizibile la nivelul tenului, parului si mainilor. O zona vulnerabila la acesti factori de mediu este, de asemenea, zona sensibila a buzelor.
Fiziologic, buzele sunt predispuse a fi cel mai uscat loc de pe intregul nostru corp si nu au, practic, niciun strat de protectie. Buzele au foarte putine glande sebacee si nu au deloc glande sudoripare, iar pierderea de apa de la nivelul lor este mult mai mare decat in alte parti ale tenului sau corpului. Toate aceste conditii, combinate cu schimbarile climatice contribuie la craparea si uscarea buzelor.

Craparea buzelor se datoreaza in primul rand deshidratarii, atat pe perioada verii, cand este foarte cald, cat si pe perioada iernii, cand este foarte frig. Daca doriti sa va mentineti buzele sanatoase chiar si in anotimpul rece, oferiti-le protectia corespunzatoare.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a scapa de aceasta mica problema este sa mariti consumul de lichide si sa aveti la indemana intotdeauna un balsam de buze, pe care sa-l aplicati ori de cate ori este nevoie.

Alegeti corect balsamul de buze

Citeste continuarea articolului aici: Cum ne protejam buzele in anotimpul rece?

Ultimele articole

Meseria de inspector este cautata si respectata

Inspectorul de resurse umane (HR) este un specialist cheie intr-o organizatie, responsabil cu gestionarea si dezvoltarea politicilor si practicilor...

Mai multe articole similare