Cum sa beneficiezi de un somn odihnitor in fiecare noapte

Trebuie citite

Vine noaptea si ceea ce ne dorim cel mai mult este sa ne putem culca in pat si sa ne odihnim. Sa dormi pana a doua zi si sa te trezesti revigorat.

Dar nu este intotdeauna asa, iar consecintele fizice si psihologice pot fi foarte negative.

La fel cum dispozitivele electronice au nevoie sa fie incarcate, si organismul nostru are nevoie sa se odihneasca in mod corespunzator pentru a putea face fata zilei urmatoare cu energie si buna dispozitie.

Din pacate, insa, nu este atat de simplu cu corpul: nu este suficient sa te bagi in pat pentru a te trezi odihnit, pentru ca somnul nu este intotdeauna sinonim cu odihna.

Exista o realitate, si anume ca fiintele umane nu pot trai fara somn. Nu este un lucru cu care putem negocia, exista multiple studii care au aratat ca daca nu dormim, nu putem trai.

Pentru ca organismul sa functioneze corect avem nevoie de somn odihnitor, iar daca acest somn este anulat, organismul incepe sa aiba probleme. Iata cum poti sa beneficiezi de un somn odihnitor in fiecare noapte!

Stinge televizorul atunci cand simti ca iti este somn

Majoritatea oamenilor asociaza asezarea in pat cu pornirea televizorului. Chiar daca este relaxant sa privesti emisiunea preferata sau sa asculti stirile de seara, trebuie sa stii ca lumina si sunetul te tin departe de acel somn profund pe care ti-l doresti.

Asadar, expertii recomanda ca, atunci cand simti ca organismul cere odihna, sa stingi televizorul si sa iti lasi corpul sa se relaxeze in lipsa stimulilor. Vei observa ca adormi mult mai usor, iar calitatea odihnei este net superioara!

Creeaza-ti un spatiu potrivit pentru odihna

Asa cum ai grija de curatenia din bucatarie si din living, trebuie sa acorzi o atentie sporita si mediului in care dormi.

Schimba-ti frecvent asternuturile, aeriseste camera si, cel mai important, foloseste o saltea de pat potrivita.

Salteaua ideala trebuie sa fie suficient de ferma pentru a sustine coloana vertebrala in pozitia corecta, dar destul de moale pentru a-ti permite sa te relaxezi.

De asemenea, perna trebuie sa fie si ea confortabila. Cel mai bine este sa o alegi in functie de postura in care obisnuiesti sa dormi.

Daca preferi sa adormi pe spate, alege o perna joasa, care sa iti mentina capul aliniat cu coloana vertebrala. In caz ca dormi in pozitie fetala, o perna ceva mai inalta poate fi mai confortabila.

Poarta haine comode

Citeste continuarea aici: Cum sa beneficiezi de un somn odihnitor in fiecare noapte

Ultimele articole

Meseria de inspector este cautata si respectata

Inspectorul de resurse umane (HR) este un specialist cheie intr-o organizatie, responsabil cu gestionarea si dezvoltarea politicilor si practicilor...

Mai multe articole similare