Pregatirea dulciurilor a reprezentat intodeauna o pagina importanta in gastronomia romaneasca.
Simple sau sofisticate, retete vechi si noi se impletesc in cele mai gustoase si apetisante desertuiri care onoreaza mesele si ocaziile speciale din viata noastra.
Acesta latura atat de extinsa a prepararii dulciurilor, are un impact foarte mare asupra publicului consumator, atat in randul celor mici, cat si in randul celor mari.
Zaharul in alimentatie
Daca vrei sa stii ce se intampla daca mananci prea multe dulciuri, trebuie sa stii ca orice produs dulce are la baza zaharul.
Zaharul reprezinta un tip de carbohidrati pe care organismul uman ii transforma in glucoza necesara functionarii echilibrate, fiind necesara pentru o serie de functii, precum activitatea cerebrala. Insa consumul de zahar impune un control constant, astfel incat sa nu depaseasca limita de unde devine nociv.
Astfel, zaharul furnizeaza organismului energie, este important in capacitatea noastra de a face efort, sustine apetitul, insa in exces, aceste beneficii se transforma in dezavantaje care pot avea efect asupra intregului organism.
In cazul celor mici, specialisti recomanda ca sursa de zahar sa fie doar cea naturala, din fructe si legume, evitandu-se pe cat posibil adaosul de zahar. Prajiturile de casa par a fi cea mai buna varianta in cazul alimentatie pentru copiii, preparate pe baza de fructe proaspete, conservate sau congelate.
Riscul consumului excesiv de zahar
Atat in cazul copiilor, cat si al adultilor, pot aparea probleme de sanatate in cazul in care se consuma zahar in exces. Pot aparea obezitatea, probleme la nivelul dentitiei, bolile cardio vasculare si cele ale sistemului digestiv.
…
Citeste continuarea aici: Dulciurile, deliciul celor mici si mari