Ne plac pufuletii, dar oare cat de sanatosi sunt acestia pentru copii?

Trebuie citite

Pufuletii au numeroase avantaje de ordin practic. In plus sunt ieftini si inca nu am vazut copilul care sa ii refuze. Insa cate dintre mamici se gandesc daca nu cumva pufuletii sunt nepotriviti pentru copii?
Pufuletii sunt una dintre rontanelile pe care multe mame prefera sa le ofere copiilor. Riscul ca bebelusii sa se inece cu ei este practic zero, sarea pe care o contin din belsug pare sa li se para celor mici extrem de apetisanta, nu necesita pregatiri speciale, nu se strica in ciuda temperaturilor crescute de vara si pot fi cumparati de la orice chiosc. Insa….sunt ei cu adevarat o gustare potrivita pentru copii?

Teoretic, lista ingredientelor de pe pungile de pufuleti este scurta. Malai, ulei, sare. Daca vorbim despre pufuletii simpli, caci cei cu arome de cascaval, barbecue, unt si asa mai departe contin numerosi aditivi alimentari.

De ce ar putea fi nepotriviti pentru copii pufuletii simpli?

Malaiul din pufuleti. Profesorul Mencinicopschi vorbeste in primul rand despre malaiul folosit la prepararea pufuletilor. Este adevarat ca porumbul este una dintre primele cereale care li se ofera bebelusilor. Insa malaiul din pufuleti se obtine prin expandarea malaiului grisat , ceea ce determina modificari ale amidonului.

In termeni de specialitate, amidonul devine susceptibilizat, fapt ce il face foarte usor asimilabil. Prin urmare pufuletii au o incarcatura calorica foarte mare raportat la masa lor si mai ales la continutul de nutrienti, care este practic nul.

Citeste continuarea articolului aici: Ne plac pufuletii, dar oare cat de sanatosi sunt acestia pentru copii?

Articolul precedentCrema nutritiva cu ulei de catina
Articolul următorRochii de seara lungi
Ultimele articole

Ce avantaje ai când cumperi de la o librărie online?

Lectura este una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți dezvolta cunoștințele și competențele, atât pe plan...

Mai multe articole similare