Studiile arata ca in cazul tatilor, atitudinea inseamna totul

Trebuie citite

Ce vreau sa ii spun este sa isi ia copilul in brate, sa ii aseze luna pe marginea patutului si sa ii scrie numele printre stele, scria Jodi Picoult.Ar face toate aceste lucruri vreo diferenta?

Conform cercetarilor recente, da!

Un studiu publicat in BMJ Open a aratat ca atitudinea unui nou tata – in sensul conceptului de paternitate, rolul sau ca parinte si adaptabilitatea sa fata de acest nou aspect al vietii sale – poate juca un rol major in dezvoltarea comportamentala a copilului.

Surprinzator, aceasta atitudine pozitiva s-a demonstrat a fi mai importanta decat implicarea tatalui in sarcinile zilnice, precum schimbatul scutecelor (desi sunt sigura ca cele doua sunt corelate!)

Conform acestor cercetari, copiii raspundeau pozitiv la dorinta tatalui de a se angaja in joaca lor, atunci cand acestia isi petreceau timpul cu familiile lor si cand indeplineau sarcini casnice.

Cu toate acestea, niciunul dintre respectivii factori nu aveau un impact la fel de mare precum atitudinea increzatoare a unui barbat fata de paternitate si abordarea pozitiva asupra rolului sau.

Citeste continuarea articolului aici: Studiile arata ca in cazul tatilor, atitudinea inseamna totul

Ultimele articole

Ce avantaje ai când cumperi de la o librărie online?

Lectura este una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți dezvolta cunoștințele și competențele, atât pe plan...

Mai multe articole similare