Consumul de nuci este o alegere foarte buna din punct de vedere nutritional la orice masa. Insa putini dintre noi cunoastem efectele benefice pe care uleiul de nuca le are pentru sanatatea si frumusetea pielii si a parului.
Uleiul de nuca este o sursa bogata de vitamine. Contine vitaminele B1, B2, B3, vitamina E si niacina, cu rol important in mentinerea sanatatii si frumusetii pielii.

Cum se obtine uleiul de nuci si ce proprietati are?

Nucul (Juglans regia) este originar din Asia Mica si Grecia. Uleiul este extras din fructele sale, ce contin de la 50 pana la 70% ulei. Se obtine prin presarea la rece a miezului de nuca. Iata de ce ar trebui sa-l folosesti:

Catifeleaza pielea: Fiind o combinatie de vitamine si omega-3, uleiul de nuca hraneste, protejeaza si hidrateaza in mod natural pielea aspra, uscata. Este potrivit si pentru pielea sensibila sau iritata.

Hidrateaza tenul: Uleiul de nuca ofera stralucire tenului tern. Datorita complexului de vitamine B (complex care asigura sanatatea optima a pielii), acesta hidrateaza tenul in profunzime.

Efect anti-imbatranire: Eficient in ingrijirea pielii mature, uleiul de nuca este un ingredient de baza in cremele anti-rid pentru ochi si produsele anti-imbatranire. Contine antioxidanti ce ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi, vinovati de distrugerea celulelor si de procesul de imbatranire.

Antiinflamator, cicatrizant, emolient: Uleiul de nuca este util in psoriazis, eczeme, insuficienta circulatiei periferice, piele crapata, ulceratii vechi, pigmentarea neuniforma a pielii.

De asemenea, este ideal pentru obtinerea unui bronz uniform si ajuta la ameliorarea varicelor daca acestea sunt masate cu ulei de nuca.

Uleiul de nuca regenereaza parul si combate caderea lui

Uleiul de nuca este des folosit pentru ingrijirea parului. Aplicat extern ca tonic si regenerant capilar intareste firul de par si mentine un scalp sanatos. Efectele lui benefice se datoreaza continutului bogat in acizi grasi nesaturati, precum omega-3.

Concentratia mare de omega 9, 3 si 6 contribuie, de asemenea, la prevenirea calvitiei prin fortifierea foliculilor de par. Rezultatele vor fi uimitoare daca urmezi un tratament de trei luni in care masezi scalpul de doua ori pe saptamana cu ulei de nuca timp de cateva minute.

In combinatie cu alte uleiuri pentru par, cum ar fi uleiul de jojoba, poate mentine scalpul curat pentru perioade lungi de timp si ajuta la prevenirea matretii si infectiilor care afecteaza scalpul si duc la caderea parului.

Cum se utilizeaza si pastreaza uleiui de nuca?

Pentru fata si corp: Aplica cateva picaturi de ulei pe pielea curata si maseaza usor pentru a ajuta absorbtia lui.

Pentru par: Distribuie o cantitate mica de ulei pe lungimea firului de par, de la radacina la varf, cu 10-15 minute inainte de samponare. Incalzeste putin uleiul in palme inainte de aplicare. Pentru a obtine rezultate de durata, repeta tratamentul de doua ori pe saptamana, pe parcursul a trei luni.

Fiind un ulei presat la rece, dupa deschiderea recipientului trebuie pastrat intr-un loc racoros, ferit de lumina, de preferat in frigider. Se poate folosi timp de 6 luni, maxim un an de zile de la deschidere.