Holul, desi este primul lucru care se vede intr-o casa este lasat adesea pe ultimul loc atunci cand vine vorba de amenajare. De cele mai multe ori nu dispune de o suprafata mare si prin aplicarea unor artificii simple il poti face primitor si atractiv.

Principiile generale de design destinate camerelor mai mici

Crearea unui echilibru este esentiala daca vorbim despre renovarea locatiilor reduse ca dimensiune. Se combina foarte bine in acest caz culorile luminoase cu pardoselile inchise ori mobilierul minimalist accesorizat de piese ce ofera accente de culori vibrante.

Ideea este sa nu aglomerezi inutil portiunea vizata din perspectiva cromatica si al alegerii obiectelor ce o vor decora.

Ce sa folosesti pentru a obtine un spatiu mai generos?

Stabilirea unui punct de interes in capatul holului poate fi o strategie buna cand acesta este ingust, dar mai lung. Fie ca il pictati intr-o nuanta indrazneata ori utilizati un tapet de hol cu o tema speciala, fiti sigur ca va functiona.

Insa, o conditie obligatorie este ca ceilalti pereti sa fie zugraviti in tonuri neutre ca privirea sa se focuseze mai mult pe acea zona. Un efect similar il poti obtine si daca pictezi interiorul usii din fata intr-o culoare deosebita.

Pastrarea continuitatii privind cromatica zidurilor si in cazul ornamentelor, plintelor sau a podelelor este o modalitate interesanta de luat in seama. Va pacali privitorul aratandu-i iluzia unei incaperi mai vaste decat este in realitate.

Podeaua este la fel de importanta deoarece holul este o regiune de tranzit si intens circulata al casei. O pardoseala cu imprimeuri geometrice sau linii orizontale nedelimitate de chenare sau margini clare sunt ideale pentru aceste suprafete reduse.

Culoarea peretilor si modelul lor

Lumina este foarte importanta daca vrem sa creem mai mult spatiu in casa noastra. Cand exista elemente ce o pot furniza in mod natural vor fi puse in valoare si lasate neacoperite deoarece vor contribui la construirea unui loc mai mare din punct de vedere vizual.

De asemenea, zugravirea in tonuri deschise vor reflecta acelasi lucru, in special in zonele foarte intunecate. Daca albul sau bejul ti se par prea comune poti opta pentru nuante de liliac, roz pudrat sau lavanda.

Obtii un contrast interesant prin vopsirea usilor in tonuri pamantii sau de albastru inchis. Un model de tapet subtil, dar care va aduce totodata si culoare este o alta optiune adecvata de a infrumuseta peretii de o marime redusa.

Mobilierul

Intr-un cadru de dimensiuni mici piesele de mobilier ar trebui sa fie versatile si practice. Alegerea unor obiecte fara un volum considerabil, dulapuri suspendate de perete ori montarea unor rafturi lungi sunt variantele cele mai bune in aceasta situatie.

Orice nisa se poate folosi in scopul depozitarii prin amenajarea unor dulapuri sau etajere incastrate. Ideea principala este ca podelele sa fie cat mai putin aglomerate cu diverse obiecte sau lucruri ca holul sa nu para inghesuit.

Accesoriile

Atunci cand tavanul este suficient de inalt un corp de iluminat masiv cu o textura deosebita va crea un punct de interes in ariile vopsite complet in tonuri deschise.

Alte variante secundare ca aplicele sau veiozele pot fi si ele integrate in acest design difuzand o atmosfera calda si intima. Oglinzile sunt eficiente mai ales in lipsa luminii naturale. Ambele tipuri de obiecte vor mari vizual locatiile inguste si sunt usor de montat si de combinat cu celelalte accesorii.

Chiar daca dispui de un spatiu mic poti amenaja holul casei tale respectand recomandarile de mai sus astfel incat sa ai o arie functionala, durabila, dar ce va corespunde si criteriilor tale din punct de vedere estetic.

3 thoughts on “Cum sa decorezi holul pentru a crea un efect spatios

  1. As aprecia mai multe surse si referinte bibliografice pentru a putea verifica informatiile prezentate in articol. In plus, ar fi util sa se ofere sugestii sau solutii practice pentru cei care doresc sa aplice cunostintele dobandite.

  2. Mi-a placut faptul ca articolul a inclus exemple concrete si studii de caz pentru a sustine argumentele prezentate. Acest lucru a facut ca informatiile prezentate sa fie mai relevante si usor de digerat.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva clara asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa prezinte informatiile intr-un mod accesibil si usor de inteles pentru cititori.

Comments are closed.