Ridicarea sanilor prin lifting mamar este o procedură chirurgicală care poate fi efectuată pentru a îmbunătăți aspectul și forma sânilor, restaurându-le aspectul tânăr și ferm.

Această procedură este potrivită pentru femeile care au observat o pierdere a fermității și a formei sânilor în urma sarcinii, alăptării, înaintării în vârstă sau a fluctuațiilor în greutate.

În acest articol, vom explora în detaliu procedura de ridicare sani prin lifting mamar, beneficiile acesteia și ceea ce trebuie să știți înainte de a decide să o urmați.

I. Ce este ridicarea sanilor prin lifting mamar?

Ridicarea sanilor prin lifting mamar este o intervenție chirurgicală care implică eliminarea excesului de piele și a țesutului glandular, remodelarea sânilor și redirecționarea sfarcurilor și a aureolei pentru a obține o formă mai tânără și mai fermă a sânilor. 

Această procedură poate fi realizată fie singură, fie în combinație cu augmentarea sânilor, pentru a obține rezultatele dorite.

lifting mamar

II. Beneficiile ridicării sanilor prin lifting mamar

Restaurarea formei și fermității sânilor: Ridicarea sanilor prin lifting mamar poate corecta sânii căzuți și lăsați, oferindu-le un aspect mai tânăr și mai ferm.

Îmbunătățirea estetică: Această procedură poate îmbunătăți proporțiile și contururile corpului, permițându-vă să vă simțiți mai încrezătoare și mai atrăgătoare.

Reducerea disconfortului: Ridicarea sanilor prin lifting mamar poate reduce disconfortul și durerile de spate asociate cu sânii căzuți și grei.

Revenirea după sarcină și alăptare: Multe femei își doresc să-și recapete forma sânilor după naștere și alăptare, iar ridicarea mamară poate fi soluția pentru a le reda aspectul și forma inițiale.

III. Procesul de ridicare sani prin lifting mamar

Consultația inițială: Înainte de a lua decizia de a face o ridicare mamară, este important să aveți o consultație inițială cu un chirurg plastician calificat. Acesta vă va evalua starea și forma sânilor și vă va explica procedura și așteptările rezultatelor.

Planificarea procedurii: În această etapă, chirurgul plastician va discuta cu dumneavoastră opțiunile de lifting mamar (ridicare sani), va lua în considerare forma și dimensiunea sânilor dumneavoastră și va decide asupra tehnicii chirurgicale potrivite.

Procedura propriu-zisă: Procedura de ridicare a sanilor prin lifting mamar se realizează sub anestezie generală și poate dura între 2 și 4 ore. 

Chirurgul va face incizii în jurul aureolei și/sau în partea inferioară a sânilor, pentru a permite accesul la țesutul glandular și a îndepărta excesul de piele. Sfarcurile și aureola vor fi redirecționate în poziția corectă, iar sânii vor fi remodelați și redimensionați.

Perioada de recuperare: După intervenție, veți avea nevoie de o perioadă de recuperare pentru a vă vindeca complet. Este posibil să aveți dureri ușoare, umflături și vânătăi în primele zile sau săptămâni după procedură. Este important să urmați instrucțiunile medicului și să evitați activitățile fizice intense până când sunteți complet vindecată.

Concluzie

Ridicarea sanilor prin lifting mamar este o procedură chirurgicală eficientă și sigură pentru a restaura forma și fermitatea sânilor căzuți și lăsați. Această procedură poate îmbunătăți aspectul sânului, permițându-vă să vă simțiți mai încrezătoare și mai atrăgătoare.

Înainte de a decide să urmați această procedură, este important să vă consultați cu un chirurg plastician calificat și să vă informați cu privire la toate aspectele și așteptările dumneavoastra.

Consultatia este foarte importanta inainte de a decide asupra acestui tip de interventie. Consultatiile si operatiile sunt efectuate de Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti.

1 thought on “Ridicarea sanilor prin lifting mamar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *