Tot ce trebuie sa stii despre banda led RGBW

Trebuie citite

Banda led RGBW reprezinta o solutie inteligenta si economica pentru iluminat diverse spatii sau obiecte de mobilier si decorative. Tehnologia folosita in conceperea ledurilor de tip RGBW iti face viata mai usoara prin consumul redus la energia electrica de pana la 50%.

Fiind un produs modern si versatil, s-a integrat destul de repede pe piata, tot mai multi oameni incercand sa isi reconfigureze casa cu sistemul de iluminat ambiental de tip banda led RGBW.

Ce este banda led RGBW?

Banda led RGBW este un produs de iluminat care utilizeaza tehnologia 4in1. RGBW este un sistem format din 4 leduri. Acest termen vine de la gama de culori rosu, verde, albastru, la care se adauga o culoare suplimentara de alb. Acesta poate fi in functie de fiecare preferinta: alb cald, alb rece sau alb natural.

Care este diferenta dintre banda led RGB si banda led RGBW?

Tehnologia led RGB este formata doar din culorile rosu, verde, albastru si nu poate produce albul pur. Astfel, diferenta dintre banda led RGB si banda led RGBW este posibilitatea variantei a doua de a reda un alb pur, natural.

Luminile LED RGBW lumineaza obiectele colorate si tonurile pielii mai natural decat luminile LED RGB obisnuite.

Din punct de vedere al flexibilitatii culorii produselor, banda led RGBW este in mod evident un produs care ofera mult mai multe posibilitati.

Ce avantaje are iluminatul cu led RGBW?

In primul rand, iluminatul cu led RGBW iti ofera o gama mai larga din care poti alege culoarea dorita. Pe langa posibilitatea de a obtine un alb pur si natural, o banda led RGBW ofera performante mai precise decat o banda led RGB standard.

In al doilea rand, lumina este considerabil mai buna. Cipul alb adaugat la celelalte culori favorizeaza calitatea mai mare a luminii. In plus, cu ajuotrul acestei tehnologii vei beneficia de un consum considerabil mai redus la energia electrica si o eficienta mai mare a luminozitatii din incaperile casei tale.

Unde se poate monta o banda led RGBW?

In cele mai multe cazuri, banda led RGBW se monteaza la interior pentru conturarea unui ambient placut in incapere. Aceasta se poate aplica atat in jurul anumitor obiecte decorative, cat si de-a lungul mobilierului, sub pat sau in orice alt loc.

Aceasta se poate masca destul de usor pentru a da forma unei lucrari profesioniste si moderne de amenajare a spatiului interior. Totul tine de creativitatea cu care este folosita banda led RGBW.

Acest produs poate fi folosit la fel de bine atat la interior, cat si la exterior. In cazul in care te gandesti sa utilizezi produsul in spatiul exterior, trebuie sa ai in vedere ratingul de protectie (IP).

Pentru ca banda led sa reziste cat mai mult si sa nu fie afectata de vreme, poti opta pentru o banda led RGBW cu IP65 sau IP66.

Cat costa banda led RGBW?

Odata cu avansarea tot mai rapida a tehnologiilor, vei gasi o varietate de preturi in ceea ce priveste modalitatile de iluminat cu led. Daca esti in cautare de o banda led RGBW ieftina, poti gasi variante accesibile cu preturi incepand de la 20 de lei per rola de 5 metri.

Daca iti doresti o banda led RGBW de calitate superioara, poti opta pentru variante de pana la 200 de lei per rola de 5 metri.

Factorul care determina costul produsului este cantitatea de leduri aflata pe banda. Pe langa acest aspect, pretul variaza si in functie de materialul din care este conceput produsul, in functie de culori, grad de protectie al benzii, durata de viata si alti factori specificati in mentiunile fiecarui produs in parte.
 
In concluzie, banda led RGBW merita achizitia in defavoarea celei traditionale cu 3 culori doar daca iti doresti un spectru mai larg in ceea ce priveste luminozitatea. Daca lumina alba intensa si pura este ceea ce se potriveste nevoilor incaperii in care va fi montata, atunci nu mai sta pe ganduri!

Fiind o metoda tot mai utilizata de iluminat ambiental, benzile led reprezinta una dintre cele mai achizitionate variante cand vine vorba de iluminat interior sau exterior.

In plus, nu uita ca este si o varianta economica care te va face sa uiti de grija facturilor la energie. Trebuie mentionat ca aceasta nu va fi sursa principala de iluminat in casa, insa este o varianta buna in special pentru relaxarea ochilor.

Ultimele articole

Meseria de inspector este cautata si respectata

Inspectorul de resurse umane (HR) este un specialist cheie intr-o organizatie, responsabil cu gestionarea si dezvoltarea politicilor si practicilor...

Mai multe articole similare