Amenajarea si utilarea unei bucatarii, are scopul de a asigura un mediu sigur, potrivit prepararii si depozitarii alimentelor.

Mobilierul, aparatura si accesoriile, aragazul, frigiderul si hota, toate vor forma cadrul in care va functiona bucataria. Aceasta presupune un spatiu moderat ca suprafata, bine ventilat si aerisit permanent.

Mobilierul de bucatarie

Amenajarea bucatarie presupune alegerea mobilierului potrivit mediului specific, realizat din materiale rezistente mediului preponderent umed si expus variatiilor de temperatura.

Corpurile mobilierului vor fi bine departajate, destinate strict fiecarui palier in parte. Podeaua este indicat sa fie acoperita cu gresie, usor de spalat, degresat si intretinut, iar blaturile de lucru se vor alege astfel incat sa permita igienizarea corecta.

Aparatura destinata bucatariei, nu ar trebui sa depaseasca piesele strict necesare, respectiv, frigider, aragaz si cuptor, cuptor cu microunde, plus cele destinate strict uzului alimentar, orice alt tip de aparatura fiind expus uzurii si deteriorarii datorate mediului umed si bogat in varii tipuri de particule.

Hota de bucatarie

Hota are destinatia de a asigura un mediu placut, eliminand surplusul de umiditate, fum si miros, specifice bucatariilor.

Atunci cand iei in calcul cum alegi o hota de bucatarie, trebuie sa stii ca aceasta nu trebuie doar sa isi indeplineasca functiile, ci sa se potriveasca si cadrului general al bucatariei tale.

Astfel, alegerea o vei face in functie de cum se monteaza, de capacitatea si puterea pe care o are, dar si de design. Se poate opta pentru unul dintre multele modele de hote puse la dispozitie de magazinele de specialitate, acestea venindu-ti in ajutor si cu datele tehnice legate de montare, functionare si intretinere.

Eficienta unei hote va fi dictata de capacitatea acesteia de absorbtie, astfel ca pentru a afla varianta potrivita, se va calcula volumul incaperii, dupa care acesta va fi imnultit cu 10.

Rezultatul obtinut va reprezenta puterea hotei de absorbtie de care este nevoie. Astfel, hota potrivita va fi cea aleasa in functie de capacitate, dimensiune, materialele din care este fabricata, nivelul de zgomot, treptele de viteza de care dispune, tipul de filtre incorporat, temporizatorul de functionare, accesorizatea cu optiuni, precum dotarea cu leduri sau afisajul electronic.

Intretinerea unei hote

Pentru ca hota sa isi demonstreze utilitatea si eficienta, aceasta trebuie aleasa in functie de volumul incaperii. Aceasta necesita o montare corecta, dar si o intretinere constanta.

Atunci cand te intrebi cum se curata hota decorativa, trebuie sa stii ca aceasta este prevazuta cu o serie de filtre care necesita schimbarea regulata.

Masca hotei va fi curatata cu detergentii si substantele potrivite materialului din care este fabricata, astfel incat sa nu devina un deposit de grasime si praf.

Tot in intretinerea hotei se incadreaza si remedierea oricarei avarii sau deteriorari aparute la nivelul burlanului, acesta fiind calea de evacuare, astfel ca trebuie sa se afle in stare perfecta.

Utilitatea si eficienta unei hote de bucatarie se va dovedi atata timp cat aceasta este aleasa conform configuratiei si volumului bucatariei, este corect montata si intretinuta permanent.

Hota telescopica de bucatarie trebuie sa se integreze designului general al incaperii, astfel ca modelul ales va fi influentat si de aceste caracteristici. Se poate opta pentru hote simple, usor de montat, insa, pentru un aspect mai placut si original, se poate alege modelul de hota incorporata in mobilier, care se va camulfla discret in aerul general al bucatariei, conferind un aspect placut si elegant.

Hota va asigura astfel calitatea aerului din bucatarie, dar va fi si parte integranta a designului general, incadrandu-se din punct de vedere cromatic si al texturi materialelor.

{{clean2}}
{{clean3}}